Да се запознаем - първа част

Това може би ще е първият пост, който частично ще загатне идеята на този блог. До тук пусках предимно вицове и всякакви други простотии, но това мисля да се промени. Мислите и разказите ще са нахвърляни, но не мисля, че когато човек иска да каже нещо, то трябва да е в хронологичен ред. Към всичко това ме подтикна работата ми по един непопулярен за България проект - "Open Enterprise", който обаче по мое мнение може да промени много неща в глобален мащаб, но нека да не навлизам в подробности. Ми нека започваме.

Наскоро си купих книгата, препоръчана ми от Иво Иванов - "Родени да тичат" на Кристофър МакДугъл. Ми четох, каквото четох и мисля, че разбрах същността на нещата. Лошото е, че достигнах до определени изводи, които не съм сигурен, че са правилни. Да, може би предполагате, че съм решил да напиша собствена книга - "Роден да пие ракия", но не ... ще ви успокоя - тази идея я имам отдавна и щом до момента не е видяла бял свят, надали ще види скоро. В увлекателната книга и проекта, по който работя има много общо (бе работя по проекта е много силно казано - превеждам някакви неща, които даже грам не се харесват на шефа) - идеята е да се каже истината, да се разобличат лъжите и да се избавим от "робството", което ни налагат големите монополисти, които работят в почти всяка сфера от нашия живот. Ама те лъжите са почти същите и когато лъжем самите себе си - все е лъжа. Бе не е точно така, но няма да задълбаваме сега. Лелеее е затова не трябва да пише човек, когато е пил, но ... тогава пък кога?

Това, за което ще говоря е съвсем друго, но нали трябва да ме опознаете - точно така тече моята мисъл през целия ми живот - объркано и нахвърляно, но с ясна посока. Та то е ясно, ще говорим за цели и то покер такива - как само се променя човешката мисъл - преди няма и час изтрих почти всичко, свързано с покер от моя туитър акаунт. 

"Забелезал съм Пеше", както се казва в един от любимите ми български филми - "Щурец в ухото", че колкото и да не тилтвам напоследък, правя огромни глупости и губя много, когато изпия определено количество ракия (за незапознатите - аз пия само ракия, освен ако някоя сгодна женица не ме помоли подобаващо да пия друго) и играя онлайн (странното е, че на живо е точно обратното, но това е друга тема). Имах някои собствени изводи, който ме успокояваха, защото както знаем и най-големият донк печели понякога, но ... греда - оказа се, че просто съм се самозаблуждавал (откровено съм лъгал себе си) или по-скоро съм търсил оправдание. Това трябва да е познато на всеки. Ееее пак се отклоних, но да минем на същественото.

Всеки, който е чел покер целите ми за 2014 година  е наясно, че те са на 80% напълно изпълними. Е, тук ще добавя още една много съществена, която ще е и много трудна за постигане - да регистрирам само фрийроли (ако ме "сърби" чак толкова много), след като изпия повече от 500 мл. от огнената течност.

Напълно съм сигурен, че ако изпълня тази цел, към края на 2014 година ще спра да работя и ще мога да се наслаждавам спокойно на старините си, цъкайки покер през 2015 година.

Очаквайте следващата част.